Autikracht: begeleiding op maat, presentaties en voorlichting.

Begeleiding

Helpende hand Autikracht

Begeleiding/ coaching,

Geen ambulante begeleiding meer, maar een aantal coachingssessies mbv. ‘autisme op je bord‘.

Doel: de helpende hand voor meer zelfvertrouwen en zelfredzaamheid

Client: Na een burn-out, waarbij ik maar niet meer goed in mijn werk terug kwam en steeds moe bleef, kwam ik Saskia tegen. Er was gelijk een klik en we zijn samen gaan kijken hoe ik meer in mijn kracht kan gaan staan, waar mijn sterke punten liggen. Saskia is helder en duidelijk, ze houdt je een spiegel voor, soms confronterend, maar nooit vervelend. Verder is het prettig om met Saskia samen te werken.

Het heeft ertoe geleidt dat ik nu weer lekker in mijn vel zit, weer energie heb en het allerbelangrijkste, langzaamaan weet wanneer ik even gas moet terug nemen.

Mijn coaching/ begeleiding is begeleiding aangepast op de hulpvraag van de persoon zelf. Dit kan dus heel divers zijn. Het gaat daarbij om een (tijdelijke) helpende hand bij dat waar iemand last van heeft. Wat heeft diegene nodig om daar minder last van te ervaren?

Dat kan in de thuisomgeving bv. aan de keukentafel, of al wandelend buiten. Er zijn vele manieren om hiermee om te gaan.

Het voordeel van thuisbegeleiding is dat je iemand in zijn eigen omgeving ziet en de mensen uit die omgeving spreekt. Zo wordt het een samenwerking. Maar dat hoeft niet iedere keer. Er zijn vele vormen van begeleiding in overleg mogelijk.

Het voordeel van de coaching met behulp van ‘autisme op je bord’ is dat degene met de hulpvraag het gesprek bepaalt en dat het visueel is. De vragen liggen klaar en de vraag die past kan door de hulpvrager gekozen worden. Hier kunnen we dan dieper op in gaan. Het kan hierbij ook gaan over wat iemand juist leuk vindt, of er meer over wil weten, of aan mij wil vragen. Het kan alle kanten op en staat altijd open.

Uitgang is altijd de eigen hulpvraag

En het begint met begrip. Begrip waar de kwetsbaarheden zitten en waardoor dat komt. ¬†Waar wordt de last ervaren? Wat gaat wel goed? Waar is verbetering mogelijk? Waar willen we naartoe ‘werken’?

Bovendien ga ik uit van:

Talent en competities liggen niet vast, door inspanning, opleiding en hulp leer je.’

Kijk ook naar de TedX van Carol Dweck: De kracht van geloven dat je jezelf kan verbeteren.

Kinderen: ouders met kinderen met autisme kunnen geholpen worden in de dagelijkse thuissituatie. Hulp bij de omgang met hun kinderen. Hulp om zaken te verduidelijken voor hun kinderen. Hulp bij de uitleg aan broers en zussen. Hulp om meer rust te bieden in het dagelijks leven.

Jongeren: alle jongeren willen ‘normaal’ zijn. Maar daarmee vechten ze onnodig tegen zichzelf. Ik kan helpen het autisme beter te begrijpen en te accepteren en daardoor minder last ervan te ervaren.

Volwassenen: Op latere leeftijd de diagnose krijgen is vaak een schok en tegelijkertijd een herkenning. De begeleiding bestaat dan uit het autisme beter leren begrijpen, jezelf beter leren begrijpen en er beter mee leren omgaan. En dus ook beter leren omgaan met het dagelijks leven.