Autikracht: begeleiding op maat, presentaties en voorlichting.

Autikracht Update

  Gepost op   door   Geen reacties

Autikracht autisme begeleiding

Social media stilte

Het is een tijdje stil geweest rondom mij (rondom Autikacht) op internet, vandaar deze update. Dit kwam deels door allemaal leuk nieuw werk dat op mijn pad kwam en deels door de lichamelijke en geestelijke verwerking na mijn auto ongeluk. Er leek niet zo veel aan de hand, maar de impact was toch groter dan gedacht.

Maar dat is nu helemaal in orde (alleen een paniek aanvalletje hier en daar 😉 en ik heb van de gedwongen rust gebruik gemaakt om me te herbezinnen en te leren en te lezen.

Lezen en leren

Lezen om mezelf weer inspiratie en energie te geven. Lezen en leren bv. over management (Autikracht), over het waarom van mijn werk als zelfstandig autismespecialist (bv. ‘Begin met het waarom (Simon Sinek)’, Crucial conversations’ (Kerry Patterson), enz.) Waarom doe ik dit werk? Waar word ik blij van? Waar krijg ik energie door?

Begeleider als Autikracht

Mijn conclusie is dat ik nog steeds dit werk heel graag doe.

Ik help nog steeds graag mensen zelf krachtiger te maken. Ik help nog steeds graag mensen en kinderen handvaten en inzichten inzake het autisme te geven. En ik help nog steeds graag mensen handvaten te geven om weer vertrouwen in zichzelf te krijgen. Vertrouwen in hun eigen kracht en weer door te kunnen. Vertrouwen om de touwtjes van hun eigen leven weer zelf in handen te nemen.

Samenwerking

Naast het verwerken van het ongeluk liep mijn werk natuurlijk gewoon door én ben ik een hele mooie samenwerking aangegaan met Intensoplus in Sittard. (Dit wordt vanaf januari 2019 Uniek begeleidingen) Ik ben daar medeverantwoordelijk voor de zorgplannen en begeleid ook via hun mensen thuis. Leuk dat ik hierdoor niet meer alleen met autisme bezig ben, maar ook met bredere zorgvragen. Helpend bij die zorgplannen is, naast de professionele samenwerking, het boek 1Gezin, 1 Plan.

Elsa (Australian Labradoodle)

Een groot leuk pluspunt van mijn werk daar is dat ik ook Elsa (mijn labradoodle) kan meenemen, superhandig en gezellig.

Via een heel natuurlijk verloop zet ik Elsa soms in tijdens mijn begeleidingen als Autikracht, of geef ik mensen handvaten met hun eigen hond om inzicht te geven in het autisme. Dit doe ik echter mondjesmaat omdat ik én geen hondentrainer ben én heel allergisch voor de meeste honden.

Presentatie IBvA

Daarnaast ga ik ook vertellen over de inzet van honden bij autisme tijdens een presentatie op 16 juni bij de IBvA (Internationale Beroepsvereniging voor Autismespecialisten) in Nijmegen. Leuk, daar verheug ik me op.

Coaching

En omdat het, denk ik, altijd goed is om je professioneel handelen van tijd tot tijd weer onder de loep te nemen en te verfrissen word ik gecoacht door Mieke Wijdeveld. Ten tijde van mijn 2-jarige master als autismespecialist onze fantastische supervisor. Zij helpt me, als coach, nu ook weer te groeien, zowel persoonlijk als professioneel. Door deze ZelfKonfrontatie Methode werk ik hard aan mijn onderzoeksvraag. Waar wil ik heen? Wat wil ik bereiken?

Zelfregie

Precies die eigen vraag is ook wat ik inzet in mijn begeleiding. Wat is de eigen hulpvraag van mensen? Waar willen zij heen? Wat willen zij bereiken?

Het is m’n ervaring dat alleen de eigen hulpvraag, de eigen weg en de eigen oplossingen beklijven.  Ik kan daarbij aansluiten met, bij de hulpvrager, passende handvaten.

 

Kortom; lekker bezig, al zeg ik het zelf 😉

 

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.